Πρωινό γεύμα. Το σημαντικότερο γεύμα της ημέραςΤο πρωινό πρέπει να είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας. Δυστυχώς όμως αρκετοί άνθρωποι δεν παίρνουν πρωινό. Οι λόγοι είναι συνήθως βιασύνη, έλλειψη χρόνου, αλλά και αμέλεια. Το πρωινό όμως, είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, το οποίο και είναι πραγματικά αναντικατάστατο.

Θα σας ξυπνήσει...


Εάν τρώτε σωστό πρωινό θα έχετε περισσότερη αντοχή και θα σας βοηθήσει να μην νιώθετε κοιμισμένοι τις πρωινές ώρες. Επίσης, το σωστό πρωινό θα σας τονώσει και θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ευδιάθετοι, θα βελτιώσει την συγκέντρωσή σας, την επαγρύπνησή σας και την παραγωγικότητά σας. Πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες είναι γενικά καλύτερες εάν έχετε ξεκινήσει με ένα σωστό πρωινό.

Κάντε το συνήθεια

Το να τρώτε ένα γερό, θρεπτικό πρωινό κάθε μέρα, μπορεί και κάνει αισθητή διαφορά, άμεσα αλλά και μακροχρόνια. Άνθρωποι που φροντίζουν να τρώνε ένα σωστό πρωινό κάθε μέρα, νιώθουν καλύτερα και είναι περισσότερο αποδοτικοί κατά την διάρκεια της ημέρας. Άνθρωποι οι οποίοι για κάποιο λόγο δεν τρώνε πρωινό, τείνουν να έχουν πιο αργές αντιδράσεις, να νιώθουν περισσότερο κουρασμένοι και να είναι πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα. Παιδιά τα οποία δεν τρώνε πρωινό, είναι πιο υπερκινητικά, δείχνουν πιο αγχωμένα ενώ έχουν προβλήματα συγκέντρωσης και επίλυσης προβλημάτων στα μαθήματα του σχολείου τους.

Σημαντικό για κάθε δίαιτα

Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα τα οποία παραβλέπουν το πρωινό τους γεύμα, είναι πιθανότερο να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα βάρους. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι θερμίδες οι οποίες καταναλώνονται νωρίς το πρωί μέσω του πρωινού γεύματος, μεταβολίζονται πιο αποτελεσματικά από αυτές που θα πάρετε την υπόλοιπη ημέρα. Γενικότερα, το πρωινό είναι η βάση για αρκετές δίαιτες καθώς από εκεί ξεκινάει το διαιτολόγιο κάθε ημέρας. Εάν παραβλέψετε το πρωινό σας, είναι πολύ πιθανό να καταφύγετε σε κάποιο μη-προβλεπόμενο από την δίαιτά σας σνακ μέχρι το μεσημεριανό σας γεύμα.

Ξεκινήστε την ημέρα σας σωστά. Εάν δεν τρώγατε μέχρι τώρα πρωινό, αλλάξτε συνήθεια και θα δείτε αμέσως την διαφορά στην καθημερινότητά σας. Το πρωινό γεύμα, είναι το σημαντικότερο, αναντικατάστατο γεύμα της ημέρας.
 
by ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...