Θυμάστε το Motorola RAZR V3; Πίσω στο 2004, αιώνες πριν με...
όρους τεχνολογίας ήταν το τηλέφωνο που έπρεπε να έχει κανείς. Συνδύαζε τη κομψή εμφάνιση με την τελευταία τεχνολογία και ήταν το τηλέφωνο που όλοι είχαμε στην κορυφή της
λίστας μας. Λεπτό, με φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και κατασκευασμένο από ασημί αλουμίνιο, ήταν αναμφισβήτητα ένα πολύ κομψό κινητό τηλέφωνο.
Ξέρετε κάτι; Το RAZR επέστρεψε! Είναι επίσης εξαιρετικά λεπτό -μόλις 7,1 χιλιοστά πάχος- και μπορεί να υπερηφανεύεται για το πίσω κάλυμμα, το οποίο θυμίζει το αρχικό σχέδιο του RAZR V3. Έχει επεξεργαστή 1,2 GHz και ιδιαίτερα ανθεκτική οθόνη 4,3 ιντσών με ίνες Kelvar και γυαλί Corning Gorilla.
Προς τιμήν της επιστροφής του σας έχουμε 10 αγαπημένα κινητά τηλέφωνα του παρελθόντος.



Κυκλοφόρησε το 2000
Το Nokia 3310 είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα κινητά όλων των εποχών, με πωλήσεις που έφτασαν το εξωπραγματικό νούμερο των 126 εκατομμυρίων τεμαχίων. Βοήθησε στην εγκαθίδρυση της κυριαρχίας της Nokia στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, μια θέση που διατήρησε μέχρι σχετικά πρόσφατα.
Το τηλέφωνο είχε πολλές χρήσιμες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων της αριθμομηχανής, του χρονομέτρου και της λειτουργίας υπενθύμισης, καθώς και δημοφιλή παιχνίδια όπως το Φιδάκι2 και το Space Impact.Τα επόμενα μοντέλα είχαν, επίσης WAP. Ανθεκτικό και ιδανικό για γραπτά μηνύματα, το 3310 έδινε τη δυνατότητα για περισσότερους πειραματισμούς με την εισαγωγή διαφόρων κωδικών όπως το *#0000#.




Κυκλοφόρησε το 1998
Το Nokia 5110 ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο πολλών ανθρώπων. Παρά το γεγονός ότι ήταν μεγάλο και βαρύ, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, ήταν σχετικά λεπτό σε σύγκριση με μοντέλα που είχαν μέγεθος... τούβλου και είχαν κυριαρχήσει στην αγορά καθ 'όλη τη δεκαετία του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90. Μια επιλογή από χρωματιστά καλύμματα Xpress-On ήταν διαθέσιμα, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να δώσουν το δικό τους στίγμα στο νέο gadget τους. Οι τιμές ήταν πάρα πολύ προσιτές και η μπαταρία διαρκούσε αρκετά. Πολλοί ιδιοκτήτες του 5110 επίσης, είχαν εθιστεί σε ένα απλό παιχνίδι που περιέχονταν στο τηλέφωνο - το θρυλικό μέχρι σήμερα Φιδάκι.



Κυκλοφόρησε το 2005
Το W800 ήταν το πρώτο τηλέφωνο της Sony Ericsson που έφερε το κλασικό εμπορικό σήμα «Walkman». Το λογισμικό αιχμής της εποχής και τα ακουστικά 3,5 χιλιοστών, το καθιστούσαν ιδανικό τηλέφωνο για να ακούτε MP3. Το πορτοκαλί / απαλό μπεζ χρώμα του το έκαναν άμεσα αναγνωρίσιμο, αλλά η ποιότητα κατασκευής του μας απογοήτευσε μερικές φορές. Ειδικά το joystick παραήταν ευπαθές.
Παρ' όλα αυτά, η γοητεία του να ακούτε μουσική σε ένα κινητό το έκανε μια πολύ δημοφιλή συσκευή. Και αν δεν σας είχε απομείνει χώρος αποθήκευσης για να περάσετε τη μουσική σας, μπορούσατε πάντα να ανοίξετε το ραδιόφωνο!



Κυκλοφόρησε το 2006
Για ένα διάστημα το LG Chocolate ήταν ένα από τα πιο κομψά κινητά τηλέφωνα που υπήρχαν. Το λαμπερό κόκκινο πληκτρολόγιο του θύμιζε Terminator και το έκανε να ξεχωρίζει από τις άλλες συσκευές. Ευαίσθητο στην αφή, το πληκτρολόγιο άναβε μόνο όταν προεκτείνατε την οθόνη - πραγματικά πολύ κομψό.
Η μινιμάλ, λιτή σχεδίασή του προσέδιδε ακόμα περισσότερο στιλ, αυξάνοντας τη δημοτικότητά του. Περιείχε επίσης MP3 player και κάμερα, και ήταν απίστευτα μικρό και ελαφρύ για την εποχή που κυκλοφόρησε. Ωστόσο, εξακολουθούμε να μην έχουμε απολύτως καμία ιδέα γιατί η LG αποφάσισε να το ονομάσει «Chocolate».



Κυκλοφόρησε το 2007
Το Nokia N95 χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε το 2007. Είναι μία καταπληκτική συσκευή και σίγουρα θα είχε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία αν δεν το είχαν επισκιάσει τα iPhones και τα τηλέφωνα με Android που κυκλοφόρησαν λίγο μετά την εμφάνιση του. Σύστημα πλοήγησης, φωτογραφική μηχανή 5MP και φακό Carl Zeiss, μεγάλη έγχρωμη οθόνη, δυνατότητες τηλεδιάσκεψης, multi-tasking συσκευή - ήταν σίγουρα ένα τηλέφωνο μπροστά από την εποχή του. Όταν κυκλοφόρησε ήταν αρκετά ακριβό, αλλά για τους επιχειρηματίες και τους λάτρεις της τεχνολογίας δεν υπήρχε άλλο κινητό τηλέφωνο που μπορούσε να συγκριθεί μαζί του.



Κυκλοφόρησε το 2002
Πώς θα μπορούσε κάποιος να ξεχάσει το Motorola V70; Είναι ένα τηλέφωνο που σχεδιάστηκε για να κάνει τη διαφορά, όντας τελείως διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη συσκευή που υπήρξε ως τότε. Η φουτουριστική του σχεδίαση και ο μπλε φωτισμός των πλήκτρων του θύμιζαν ταινία επιστημονικής φαντασίας - αν το αφήνατε στον πάγκο ενός μπαρ τραβούσε εύκολα βλέμματα θαυμασμού.
Η περιστρεφόμενη κίνηση ήταν επίσης μοναδική - περιστρέφοντας το πάνω μέρος του τηλεφώνου ενεργοποιούταν και το ακουστικό. Υπήρχε επίσης ποικιλία εναλλακτικών καλυμμάτων, από τις οποίες ξεχώριζε ένα αληθινό, διαμαντένιο που έκανε το τηλέφωνο πραγματικά λαμπερό. Το V70 ωστόσο έδινε έμφαση περισσότερο στο στιλ παρά την ουσία, αφού είχε περιορισμένες τεχνικές δυνατότητες και μπαταρία με μικρή διάρκεια ζωής.



Κυκλοφόρησε το 2003
Ένας νέος επικίνδυνος εθισμός κυριάρχησε στις αρχές της δεκαετίας. Τα κύρια συμπτώματα ήταν πληγές στους αντίχειρες και μελανιές από τις συγκρούσεις με κολώνες στο δρόμο, ενώ επίσης έγινε αδύνατο το να σταματήσεις να δουλεύεις μετά τις 5 το απόγευμα. Ναι, μιλάμε για το BlackBerry - μια συσκευή τόσο εθιστική ώστε οι fans του στις Η.Π.Α και τον Καναδά το ονόμασαν χαρακτηριστικά CrackBerry.
Οι συσκευές της RIM κυριαρχούν σήμερα στην αγορά των smartphones, αλλά ήταν το ταπεινό 6230 που έκανε ακόμα και τους πιο «δύσκολους» χρήστες να καρφωθούν στο κινητό για τα mails τους. Η πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου και η εύκολη επεξεργασία e-mail έκαναν τη δουλειά καθοδόν εύκολη υπόθεση. Αφού είχαν πάρει μια πρώτη γεύση της ευκολίας ενός πληκτρολόγιου QWERTY, , πολλοί ιδιοκτήτες του αγόρασαν το αναβαθμισμένο BlackBerry 7230.



Κυκλοφόρησε το 2002
Η οθόνη αξιοπρεπούς μεγέθους και η ελκυστική σχεδίαση έκαναν αυτό το τηλέφωνο δημοφιλή εναλλακτική λύση σε σχέση με παρόμοια τηλέφωνα της Nokia στις αρχές της δεκαετίας. Σίγουρα, τα ενσωματωμένα παιχνίδια δεν ήταν εξίσου εθιστικά με το Φιδάκι, αλλά η μπαταρία ήταν εξίσου καλή, διαρκούσε αρκετές ημέρες μεταξύ των φορτίσεων. Ήταν επίσης πολύ ανθεκτικό και μπορούσε να αντέξει αρκετές πτώσεις.



Κυκλοφόρησε το 1983
Το DynaTac 8000X είναι το κινητό τηλέφωνο που όρισε την δεκαετία του 1980. Κάθε επίδοξος γιάπης ήθελε να έχει ένα τέτοιο, έστω και αν το τηλέφωνο είναι υπερβολικά μεγάλο σε σύγκριση με τις συσκευές της εποχής μας. Η τιμή του ήταν επίσης «μεγάλη», περίπου 5.000 λίρες με τα σημερινά δεδομένα.
Ωστόσο, η κουλτούρα της εποχής έλεγε ότι «η απληστία είναι καλή» και αυτό βοήθησε στο να γίνει το τηλέφωνο αντικείμενο του πόθου. Αποτέλεσε σύμβολο του πλούτου και του στάτους, όπως είναι και κάθε πρωτοποριακό smartphone στις μέρες μας. Η ανθεκτική στο χρόνο σχέση του με τα '80s οριστικοποιήθηκε μετά την εμφάνισή του στη Wall Street. Το τηλέφωνο εμφανίστηκε στο Grand Theft Auto: Vice City, το American Psycho και πολλά άλλα φιλμ και videogames που τοποθετήθηκαν χρονιά σε εκείνη την εποχή.

απο:pistepseto.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...