Γονείς - Παιδιά. Μιλήστε για το σεξ!Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν νέο να διαπιστώσει ότι μπορεί να βοηθηθεί σε θέματα που αφορούν το σεξ και την υγεία μιλώντας στους γονείς του. Επειδή οι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά τα παιδιά τους, μπορούν να δώσουν τις συμβουλές που ταιριάζουν απόλυτα σε αυτά και απαντήσουν στις ερωτήσεις τους με έναν πραγματικά προσωπικό τρόπο.


Μπορεί να μην είναι εύκολο να αρχίσει η συνομιλία. Σας δίνουμε μερικές ιδέες για να σπάσετε τον πάγο και να ξεκινήσετε μια τέτοια συζήτηση.

Για τους γονείς:

Πώς να ανοίξετε μια τέτοια συζήτηση.

Είναι σημαντικό να γίνει η συζήτηση όταν θα μπορεί να υπάρχει η πλήρης προσοχή και από τις δύο πλευρές. Ίσως θα πρέπει πραγματικά να το προγραμματίσετε αν είστε πολυάσχολοι ώστε η συζήτηση να γίνει χωρίς καμία πίεση χρόνου. Προσπαθήστε να βρείτε ένα βράδυ όπου θα μπορείτε να ξοδέψετε όσο χρόνο θέλετε χωρίς να έχετε μια υποχρέωση να περιορίζει τον χρόνο σας. Επίσης ίσως να πρέπει να σκεφτείτε αν θα ήταν πιο άνετη η συζήτηση και με τους δύο γονείς παρόντες η μόνο με τον έναν.

Ξεκινήστε με ένα θέμα που θα δείχνει ότι θέλετε και την γνώμη της άλλης πλευράς. Για παράδειγμα "Θα ήθελα την γνώμη σου πάνω σε κάποιο θέμα" ή "αυτό μπορεί να φανεί παράξενο, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω για....". Μια άλλη καλή ευκαιρία είναι να ξεκινήσετε την συζήτηση όταν θα βλέπετε κάτι σχετικό στην τηλεόραση ή ακόμα και συζητώντας για ένα υποθετικό σενάριο ή για μια κατάσταση που αφορά κάποιον φίλο σας.

Όσον αφορά τα παιδιά:

Κάντε πολλές ερωτήσεις στους γονείς σας.

Μια ερώτηση που θα μπορούσατε να κάνετε είναι "τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να ξέρω για το σεξ;". Όσο σας απαντάνε, θα πρέπει να τους δείχνετε ότι τους παρακολουθείτε προσεκτικά. Επαναλάβετε στις λέξεις σας τα σημαντικά μέρη αυτών που λένε, για να σιγουρευτούν ότι καταλαβαίνετε αλλά και για να δημιουργήσετε μια πιο οικεία ατμόσφαιρα.

Μην σταματάτε την κουβέντα.

Ίσως στη συζήτησή σας να μην μπορείτε να συμφωνήσετε σε όλα. Μπορεί να έχετε διαφορετικές απόψεις και ανάγκες από τους γονείς σας, αλλά αυτό ακριβώς είναι το πολύτιμο μέρος της συζήτησης. Είναι καλό να ακούσετε τις απόψεις τους και να δείτε πως βλέπουν αυτοί τα πράγματα από την δικιά τους οπτική γωνία. Μπορεί οι απόψεις τους να σας βοηθήσουν να δείτε διαφορετικά κάποια πράγματα. Είναι σημαντικό λοιπόν η επικοινωνία σας να είναι συνεχής.

Βρείτε απαντήσεις.

Μπορεί οι γονείς σας να μην είναι σε θέση να σας μιλήσουν για το σεξ για κάποιο λόγο. Θα πρέπει να βρείτε πληροφορίες από κάποιον άλλο ενήλικο που να μπορείτε να εμπιστευθείτε. Προσπαθήστε με την θεία ή το θείο σας, τους παππούδες ή τις γιαγιάδες σας ή κάποιον άλλο συγγενή. Μπορείτε να ρωτήσετε και έναν από τους γονείς των φίλων σας αν τους εμπιστεύεστε απόλυτα. Το σημαντικό είναι να βρείτε τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

by ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...