Η Νέα σελήνη έχει περισσότερη σημασία ως προς τον τομέα της καταστροφής, μίσους, ανατροπές, εκδίκηση, και σχετίζεται με οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια θέλουμε να διώξουμε κ.α.


Η Μαύρη σελήνη από πολλούς θεωρείτε μια φάση που δεν πρέπει να κάνετέ καμία τελετουργία, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν (ανάμεσά τους κι εγώ) ότι στην μαύρη σελήνη συμπεριλαμβάνονται όλες οι υπόλοιπές φάσεις της σελήνης και γι αυτόν τον λόγο είναι κατάλληλη για όλους τους σκοπούς, είτε αυτοί θα είναι καταστροφικοί ή δημιουργικοί.

Η Μαύρη σελήνη αντιπροσωπεύει την σοφία και την μυστικότητα, είναι η φάση όπου υπάρχει η μεταμόρφωσή σε όλους τους τομείς, είναι το ξεκίνημά για την νέα σελήνη και την νέα δημιουργία.

Η Νέα Σελήνη (προς γέμιση) ενισχύει τους νέους σκοπούς, νέες αρχές την ενδυνάμωση των γητείων κ.α

Η Μαύρη Σελήνη (Lilith), που είναι μεταξύ των φάσεων χάσης και νέας σελήνης, και είναι κατάλληλη για οποιαδήποτε βαθύτερη επιθυμία, διότι η Σελήνη μέσα από αυτήν περνάει για να αναγεννηθεί.

Η Νύχτα με την μαύρη σελήνη είναι μια ιδιαίτερά επιφορτισμένη νύχτα, την οποία μπορεί κάποιος να την εκμεταλλευτεί συγκεντρώνοντας όλη την προσοχή του.

Στην μαύρη σελήνη συγκεντρώνετε όλη η γνώση των προηγουμένων φάσεων. Η νύχτα με την μαύρη σελήνη είναι μια νύχτα, που μπορεί να επιτευχθούν πράξεις που δεν έχουν στόχο τα καθημερινά θέματά. Στην νύχτα της μαύρης σελήνης δρουν όλες οι δυνάμεις μαζί, σαν να χύνονται αναμεμιγμένες σε ένα καζάνι.

Τη διάρκειά της πανσέληνου, η μαγική ενέργειά είναι ενδυναμωμένη, κάλο λοιπόν είναι κάποιος να την εκμεταλλευτεί τελειώνοντας κάποια σχέδιά η κάνοντάς κάποιες θετικές πράξεις. Φανταστείτε την δύναμή της πανσέληνου σαν ένα κύμα ενέργειάς, που ρέει ολόγυρά.

Στο χάσιμο της σελήνης (αυτή η φάση που μοιάζει σαν νέα σελήνη άλλα που εξαφανίζετε), ευνοούνται τα λυσίματα, εξαγνισμοί, αποκλεισμοί αρνητικών ενεργειών, κ.α.

Εάν θέλετε να βλάψετε κάποιον τότε πρέπει να δράσετε στην Χάση.

Στην νέα σελήνη, είναι μια περίοδο για νέα ξεκινήματα, νέες θέσεις στόχων, δεσίματα και γενικά ευνοεί την δημιουργική μαγεία

απο: εδώ

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...