Γνωριμίες μέσω internet. Προσοχή ψεύτικες ηλικίες!Όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στο λεγόμενο Internet Dating (γνωριμίες μέσω internet) για να κάνουν νέες γνωριμίες. Υπάρχουν πάρα πολλά sites τα οποία δίνουν την δυνατότητα στον καθένα να δημιουργήσει ένα προφίλ όπου περιγράφει τον εαυτό του και το οποίο είναι ορατό από τα υπόλοιπα μέλη. Τις περισσότερες φορές, το βασικό
κριτήριο στην επιλογή ενός ατόμου για γνωριμία είναι η ηλικία. Πως μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι ότι η ηλικία του ατόμου με το οποίο επικοινωνούμε ή θέλουμε να επικοινωνήσουμε είναι πραγματική;

Για ποιο λόγο να μη δηλώσει κάποιος την πραγματική του ηλικία;

Κάντε μόνοι σας ένα πείραμα. Εάν είστε εγγεγραμμένοι σε κάποιο dating site, αλλάξτε την ηλικία σας. Εάν είστε για παράδειγμα 25 χρονών και μέχρι τώρα επικοινωνούσατε με άτομα της ηλικίας σας, δηλώστε ότι είστε 50. Θα δείτε ότι αν και τα υπόλοιπα στοιχεία του προφίλ σας είναι τα ίδια με πριν θα είναι δυσκολότερο να επικοινωνήσετε με άτομα των ηλικιών που επικοινωνούσατε πριν. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η ψευδής δήλωση της ηλικίας είναι μια αδυναμία που πολλοί μπορούν να εκμεταλλευτούν.

Ανακαλύψτε την πραγματική ηλικία του ατόμου με το οποίο επικοινωνείτε

Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως, θα πρέπει να είστε σίγουροι για την ηλικία των ατόμων με τα οποία επικοινωνείτε. Αναλόγως με το site μέσω του οποίου επικοινωνείτε, έχετε διαφορετικές δυνατότητες να ελέγξετε αν όντως η ηλικία του φίλου σας είναι αυτή που νομίζετε.

Συνομιλία (Chat)

Στην περίπτωση όπου συνομιλείτε μέσω chat, μπορείτε να σχηματίσετε μια άποψη για την ηλικία του ατόμου με το οποίο ανταλλάσσετε μηνύματα. Άτομα νεαρής ηλικίας ίσως να χρησιμοποιούν πιο συχνά εκφράσεις οι οποίες είναι στην «πιάτσα». Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας έχουν ένα διαφορετικό γραπτό λόγο αλλά και τρόπο έκφρασης. Είναι δύσκολο να μιλάτε με κάποιον ο οποίος είναι 50 χρονών και να χρησιμοποιεί την έκφραση «σούπερ!» ή «τα σπάει». Ιδιαίτερα επικίνδυνες όμως είναι οι περιπτώσεις όπου μεγαλύτερα άτομα μιλάνε επίτηδες με τέτοιο τρόπο για να γίνουν πιο πειστικοί. Αν δεν μπορείτε να βγάλετε συμπέρασμα για την ηλικία του ατόμου με το οποίο μιλάτε μέσω chat, δείξτε τις συνομιλίες σε κάποιον φίλο σας, χωρίς όμως να τον πληροφορήσετε για την ηλικία που έχει δηλώσει το άτομο με το οποίο επικοινωνείτε, έτσι ώστε ο φίλος σας να σας πει την γνώμη του χωρίς να επηρεαστεί από την ηλικία που έχει δηλωθεί.

Φωτογραφίες

Εάν υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης φωτογραφιών, είναι ευκολότερο να καταλάβετε την ηλικία του ατόμου με το οποίο επικοινωνείτε. Εάν οι φωτογραφίες είναι μακρινές ή δυσδιάκριτες, ζητήστε μια φωτογραφία η οποία με κάποιον τρόπο να πιστοποιεί ότι είναι πρόσφατη. Για παράδειγμα μια φωτογραφία από κάποιο πρόσφατο γεγονός, όπως μια συναυλία ή ακόμα και μια φωτογραφία στην οποία να υπάρχει κάποιο πρόσφατο περιοδικό ή εφημερίδα.

Τηλεσυνδιάσκεψη ή συνομιλία (με ήχο)

Αρκετά dating sites προσφέρουν δυνατότητα επικοινωνίας μέσω webcam (κάμερας) ή ήχου, όπως δηλαδή στο τηλέφωνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο εύκολο να ελέγξετε την ηλικία του ατόμου με το οποίο επικοινωνείτε.

Έρευνα

Εάν σας δίνεται η δυνατότητα, μπορείτε να ερευνήσετε το προφίλ του ατόμου και να δείτε τα ενδιαφέροντα του, αλλά και τους φίλους του. Εάν τα ενδιαφέροντα του δεν είναι συνηθισμένα για την ηλικία την οποία δηλώνει και αν οι περισσότεροι φίλοι του είναι διαφορετικής ηλικίας τότε θα πρέπει να υποπτευθείτε κάτι.

Γενικότερα, οι γνωριμίες μέσω internet είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Θα πρέπει να είστε απολύτως σίγουροι για την ταυτότητα των ατόμων με τα οποία μιλάτε και να μην ανταλλάσσετε προσωπικά σας στοιχεία, φωτογραφίες κλπ. Εάν είστε σίγουροι για την ταυτότητα κάποιου και ως εκ τούτου κανονίσετε μια συνάντηση, δεν θα πρέπει να πάτε μόνοι σας και θα πρέπει να ενημερώσετε το οικογενειακό σας περιβάλλον ή τους φίλους σας για την ώρα, τον τόπο και την ταυτότητα της συνάντησής σας με αυτό το άτομο.

by Ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...