Τσιγάρο και σεξΗ κλασική εικόνα του ζευγαριού που καπνίζει μετά από το σεξ κάνει το τσιγάρο να φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό μέρος της σεξουαλικής ζωής. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το κάπνισμα επηρεάζει αρνητικά την σεξουαλική δραστηριότητα. Εάν ο καρκίνος των πνευμόνων, τα εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια, αλλά και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που συνδέονται με το
τσιγάρο δεν σας έχουν κάνει να κόψετε το κάπνισμα, ίσως να πρέπει να διαβάσετε και για τις επιπτώσεις που έχει και στην σεξουαλική σας ζωή.

Άσχημα νέα για την γυναίκα

Εάν χρησιμοποιείτε διάφορες ορμονικές μεθόδους αντισύλληψης, θα πρέπει να ξέρετε ότι εάν παράλληλα καπνίζετε, έχετε αυξημένο κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου. Σε γυναίκες 35 χρονών και άνω, το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου 10 φορές περισσότερο.

Το κάπνισμα έχει επιπτώσεις στον κύκλο της περιόδου σας. Γυναίκες που καπνίζουν τείνουν να έχουν πιο επώδυνες και ασταθής περιόδους, ενώ οι πόνοι έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια. Όσον αφορά την δυνατότητα σύλληψης, μερικά συστατικά που υπάρχουν στο τσιγάρο μπορούν να βλάψουν τις ωοθήκες.

Κατά την εγκυμοσύνη, το κάπνισμα θέτει σε κίνδυνο και την γυναίκα αλλά και το μωρό. Το κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες για επιπλοκές κατά την κύηση και τον τοκετό. Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στο μωρό είναι σοβαρότατες καθώς μπορεί να γεννηθεί με σοβαρότατα προβλήματα υγείας και επίσης κινδυνεύει περισσότερο και από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου βρεφών. Ακόμα και το παθητικό κάπνισμα επιφέρει τους ίδιους κινδύνους για την εγκυμονούσα και το παιδί της.

Άσχημα νέα για τον άνδρα

Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ουσιαστική σχέση του καπνίσματος με προβλήματα στύσης. Οι καπνιστές έχουν έως και 50% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα στύσης καθώς μεγαλώνουν. Οι διάφορες τοξίνες που υπάρχουν στο τσιγάρο, κυρίως το μονοξείδιο του άνθρακα, μπορούν να βλάψουν το κυκλοφοριακό σύστημα, κάνοντας δύσκολη την αιμάτωση του πέους, η οποία είναι απαραίτητη για την στύση.

Οι τοξίνες του τσιγάρου μπορούν να επηρεάσουν τους όρχεις, όπου παράγεται το σπέρμα. Το κάπνισμα επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος και την ποσότητα των σπερματοζωαρίων. Επίσης κινδυνεύει και το βρέφος καθώς το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει το γενετικό υλικό.

Μπορείτε να κόψετε το κάπνισμα για οποιονδήποτε λόγο. Είτε γιατί φοβάστε για κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο,  είτε για κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα, είτε για να έχετε καλύτερη σεξουαλική ζωή. Όποιος όμως και να είναι αυτός ο ένας λόγος, εσείς θα λάβετε όλα τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος, σε όλους τους τομείς της υγείας σας. Ξεκινήστε μια νέα ζωή, χωρίς τσιγάρο.

απο:Ρώτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...