Φοβάστε τα αεροπλάνα;Οι αερομεταφορές είναι ο πιο ασφαλής τρόπος μετακινήσεων στον κόσμο. Ακόμα και από το αυτοκίνητο ή και το ποδήλατο. Η πιθανότητα να εμπλακείτε σε κάποιο αεροπορικό ατύχημα είναι περίπου 1 στα 11 εκατομμύρια. Η πιθανότητα να σας συμβεί ένα μοιραίο αυτοκινητιστικό δυστύχημα είναι
μια στις 5000. Οπότε καταλαβαίνετε ότι το δυσκολότερο μέρος μιας μετακίνησης με αεροπλάνο είναι η διαδρομή μέχρι το αεροδρόμιο.

Τα στατιστικά όμως δεν είναι ικανά να πείσουν όλους τους ανθρώπους. Αρκετοί άνθρωποι έχουν φοβίες όσον αφορά τις μετακινήσεις με αεροπλάνα. Σε μερικές περιπτώσεις, οι φοβίες είναι τόσο έντονες που δεν μπορεί καν να χρησιμοποιηθεί το αεροπλάνο ως μέσο μεταφοράς. Εάν και εσείς τρομάζετε στην ιδέα ενός αεροπορικού ταξιδίου, σας παρουσιάζουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές έτσι ώστε να νιώσετε ασφαλέστεροι.

Μιλήστε για τις φοβίες σας. Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεστε, ενημερώστε τις αεροσυνοδούς για τον φόβο σας. Είναι κατάλληλα εκπαιδευμένες έτσι ώστε να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο άνετα και να απολαύσετε το ταξίδι.

Εάν φοβάστε τις αναταράξεις, φανταστείτε ότι απλά είστε στο αυτοκίνητό σας και περνάτε πάνω από τις πολλές και συνηθισμένες λακκούβες του Ελληνικού οδικού δικτύου. Αν και ίσως οι λακκούβες του οδικού δικτύου να είναι πιο τρομακτικές.

Εάν φοβάστε ιδιαίτερα τις πτήσεις, μην ξεκινήσετε με μια μεγάλη πτήση. Δοκιμάστε μια μικρή πτήση εσωτερικού που δεν διαρκεί πολύ.

Κατά την διάρκεια της πτήσης, ασχοληθείτε με κάτι. Μπορείτε να κρατάτε μαζί σας κάποιο βιβλίο ή κάποιο σταυρόλεξο.

Μην πιείτε καφέ ή οτιδήποτε περιέχει καφεΐνη καθώς μπορεί να σας δημιουργήσει νευρικότητα και να σας κάνει να αγχωθείτε εύκολα. Αντί για καφέ πιείτε ένα ποτήρι κρασί για να χαλαρώσετε. Μην το παρακάνετε όμως!

Ακούστε μουσική που σας χαλαρώνει. Πριν, αλλά και κατά την διάρκεια της πτήσης, εφόσον αυτό επιτρέπεται. Ρωτήστε τους αεροσυνοδούς για την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών κατά την διάρκεια της πτήσης.

Μην τρομάζετε από δυστυχήματα που παρουσιάζονται στην τηλεόραση. Είναι καλό να είστε ενημερωμένοι αλλά μην το παρακάνετε.

Ταξιδέψτε μαζί με κάποιον φίλο σας. Θα νιώσετε πολύ πιο άνετα.

Ο χειρότερος εχθρός είναι ο εαυτός σας. Εάν μπορέσετε να συγκεντρωθείτε και να καταπολεμήσετε τις φοβίες σας, όχι μόνο δεν θα αποφεύγετε τα αεροπλάνα, αλλά θα απολαμβάνετε με ευχαρίστηση κάθε αεροπορική σας μετακίνηση. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

by ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...