3 τρόποι για να σταματήσετε το κάπνισμα!Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια απόφαση η οποία μπορεί για κάποιους ανθρώπους να είναι εύκολη, για τους περισσότερους να είναι δύσκολη ενώ για κάποιους άλλους απλά ακατόρθωτη. Οι παράγοντες που κάνουν δύσκολη την διακοπή του καπνίσματος είναι πολλοί. Ψυχολογικοί αλλά και σωματικοί παράγοντες όπως η εξάρτηση
του οργανισμού από την νικοτίνη κάνουν την διακοπή του καπνίσματος μια δύσκολη διαδικασία. Σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους που μπορούν να σας υποκινήσουν και να σας βοηθήσουν να κόψετε το κάπνισμα.

Αναγνωρίστε τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει

Φτιάξτε δυο λίστες σε ένα κομμάτι χαρτί, τραβώντας μια μεγάλη κάθετη γραμμή στην μέση. Στην μια μεριά γράψτε τι σας αρέσει στο κάπνισμα. Στην άλλη μεριά γράψτε τι δεν σας αρέσει στο κάπνισμα και τι ακριβώς επηρεάζεται αρνητικά από το κάπνισμα. Οικογένεια, υγεία, εργασία και οτιδήποτε άλλο επηρεάζεται στη ζωή σας από το τσιγάρο. Εάν είστε ειλικρινής, θα δείτε ότι η λίστα με τα αρνητικά θα φτάσει το τέλος της σελίδας.

Ορίστε μια ημερομηνία διακοπής

Έχετε σκεφτεί να το κόψετε «μαχαίρι»; Γράψτε σε μια σελίδα την ημερομηνία διακοπής καπνίσματος και έπειτα δώστε αυτή την σελίδα σε άτομα που αγαπάτε και σας νοιάζονται για να συμπληρώσουν τις συμβουλές τους με μια μικρή αφιέρωση. Υπογράψτε το χαρτί και κρατάτε το πάντα μαζί σας. Οι ευχές των φίλων σας θα σας δώσουν την στήριξη που χρειάζεστε.

Δείτε που έχει εισβάλει το κάπνισμα

Θα πρέπει να σημειώσετε τι πράγματα συνοδεύει το κάπνισμα. Για πολλούς ο καφές είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το τσιγάρο. Δείτε σε πόσα πράγματα στην ζωή σας το τσιγάρο έχει καταφέρει να εισβάλει και σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αντικαταστήσετε το τσιγάρο σε αυτές τις περιπτώσεις. Αντί για ένα τσιγάρο μαζί με τον καφέ, μπορείτε να διαβάσετε μια εφημερίδα ή να απασχολείτε το στόμα σας με κάποια ελαφριά μπισκότα.

Η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα προσωπικό στοίχημα. Εάν καταφέρετε να σταματήσετε το κάπνισμα, όχι μόνο θα κάνετε ένα τεράστιο καλό για την υγεία σας, αλλά θα τονώσετε και την αυτοπεποίθησή σας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

by Ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...