Λύστε τις διαφωνίες με τον σύντροφό σας!Οι διαφωνίες είναι λογικό να υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις. Το σημαντικό είναι το πώς αντιμετωπίζονται αυτές όταν παρουσιάζονται, είτε είναι περιστασιακά γεγονότα είτε κρίσεις μεγαλύτερης διάρκειας. Το ζευγάρι θα πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει τις διαφωνίες με υγιείς τρόπους. Διαβάστε μερικές συμβουλές για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε με σωστό τρόπο μια μελλοντική διαφωνία με τον
σύντροφό σας.

Όταν διαφωνείτε είναι απόλυτα σημαντικό ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρξει βία. Είναι άκρως απαγορευτικό να χρησιμοποιηθεί η σωματική δύναμη ή η βία στην επίλυση μιας διαφωνίας σε ένα ζευγάρι.

Το μέρος που βρίσκεστε θα πρέπει να σας επιτρέπει να μιλήσετε ιδιαιτέρως και να μπορείτε με άνεση να εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Δεν θα πρέπει να προσπαθείτε να επιλύσετε τις διαφωνίες σας για παράδειγμα μπροστά σε φίλους ή μπροστά στην οικογένειά σας, κατά τη διάρκεια ερωτικής επαφής ή μέσα σε ένα κέντρο ψυχαγωγίας.

Μην προσπαθείτε να επιλύσετε πολλά προβλήματα ταυτόχρονα. Μια διαφωνία κάθε φορά είναι αρκετή. Έτσι θα μπορέσετε να επικεντρωθείτε στο πρόβλημα και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να έρθετε σε μια συμφωνία. Ζευγάρια που προσπαθούν να λύσουν όλες τους τις διαφωνίες σε μια μόνο συζήτηση συχνά καταλήγουν στο να νευριάζουν χωρίς αποτέλεσμα και να επιβαρύνουν την σχέση τους ακόμα περισσότερο.

Λύστε τις διαφωνίες σας μόλις αυτές παρουσιάζονται. Εάν νιώθετε άσχημα για κάτι, θα πρέπει άμεσα να ενημερώσετε τον σύντροφό σας. Εάν κρατάτε τα προβλήματα μέσα σας θα πληγωθείτε και ίσως να μην μπορέσετε να τα αξιολογήσετε σωστά. Ίσως να τους δώσετε μεγαλύτερη αξία από όσο πραγματικά θα έπρεπε. Τα πιο πολλά προβλήματα λύνονται εάν τα αντιμετωπίσετε άμεσα, την στιγμή που αυτά παρουσιάζονται.

Κρατήστε ένα επίπεδο. Εάν ο σύντροφός σας αρχίζει να χρησιμοποιεί άσχημους χαρακτηρισμούς, θα πρέπει να διακόψετε αμέσως την συζήτηση. Οι προσβολές είναι σημάδι ότι η επικοινωνία μεταξύ σας έχει κοπεί. Σταματήστε την συζήτηση και κάντε την ξανά όταν θα έχετε και οι δύο ηρεμήσει.

Ζητήστε συγγνώμη εάν έχετε κάνει λάθος ή ακόμα και αν πληγώσατε τον σύντροφό σας χωρίς να το θέλατε. Έτσι θα δείξετε ότι πραγματικά νοιάζεστε για τα συναισθήματα του συντρόφου σας και θα μπορέσετε να του μεταφέρετε την αγάπη σας.

Να είστε θετικοί σε συμβιβαστικές λύσεις. Ακόμα και σε μια πολύ καλή σχέση, κάποια πράγματα δεν δουλεύουν αρμονικά και για τους δύο. Βρείτε συμβιβαστικές λύσεις μέσα από ώριμο διάλογο, που να καλύπτουν και τους δύο σας.

Με κατανόηση, σεβασμό και σωστή επικοινωνία, κάθε πρόβλημα μπορεί να λυθεί. Δεν έχει σημασία εάν έχετε προβλήματα στην σχέση σας, αλλά το αν είστε διατεθειμένοι και οι δύο να τα λύσετε. Προσεγγίστε τα με αμοιβαία κατανόηση και όλα θα πάνε προς το καλύτερο.

by Ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...