Κάντε την τέλεια σχέση!

Μια σωστή, όμορφη, τέλεια σχέση δεν είναι κάτι το οποίο απλά βλέπουμε σε ταινίες. Είναι ένας στόχος που όλοι μας πρέπει να θέσουμε και να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε. Σε μια σχέση θα πρέπει και οι δύο σύντροφοι πραγματικά να θέλουν να είναι μαζί.

Πως να αντιμετωπίσω μια σχέση;
Δείτε την σχέση με το σύντροφό σας σαν μια εμπειρία εκμάθησης. Όταν ξεκινάτε μια σχέση, ίσως να μην ξέρετε αρκετά πράγματα για τον σύντροφό σας. Όσο όμως περνάει ο καιρός θα πρέπει να προσπαθείτε να γνωρίσετε τον σύντροφό σας όσο τον δυνατόν καλύτερα. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα έχετε ανακαλύψει νέα πράγματα για τον σύντροφό σας, τα οποία θα μπορούσαν να βελτιώσουν πάρα πολύ την σχέση σας ή να σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε ότι τελικά δεν ταιριάζετε.

Τι θέλω από μια σχέση;

Σε πολλές περιπτώσεις, προβλήματα εμφανίζονται όταν δεν υπάρχουν οι ίδιες προσδοκίες από τους συντρόφους όσον αφορά την σχέση στην οποία βρίσκονται. Θα πρέπει πάντα να συζητάτε με τον σύντροφό σας και να ξέρετε ο ένας τα όρια του άλλου αλλά και τις προσδοκίες του. Έτσι, θα νιώθετε άνετα μέσα στην σχέση σας και θα είναι ευκολότερο να έχετε μια σχέση χωρίς να πληγώνετε ο ένας τον άλλο.

Μπορεί να αλλάξει μια σχέση;

Είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι οι σχέσεις αλλάζουν κατά τη διάρκεια του χρόνου. Μπορεί κάποια στιγμή να έχετε περισσότερες απαιτήσεις από την σχέση σας σε σχέση με τις απαιτήσεις που είχατε στην αρχή, ή να συμβεί και το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση που οι απαιτήσεις αλλάζουν, η σχέση θα πρέπει να επαναπροσδιορίζεται με σαφήνεια από κοινού.

Σεβασμός στον σύντροφο σας, αλλά και στον εαυτό σας.

Προκειμένου να έχετε μια υγιής και σωστή σχέση, θα πρέπει όχι μόνο να εκτιμάτε και να σέβεστε το σύντροφό σας, αλλά και τον εαυτό σας. Δεν θα πρέπει να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε αδιέξοδο, ότι είστε ανίκανος να ελέγξετε την σχέση σας ή να αναρωτιέστε αν θα πρέπει να παραμείνετε σε αυτήν. Θα πρέπει να είστε αληθινοί ως προς τον εαυτό σας και ως προς τον σύντροφό σας. Θα πρέπει να είστε σε θέση να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε, αγκαλιάζοντας ο ένας τις διαφορές του άλλου, ενώ ταυτόχρονα να μπορεί ο κάθε ένας να είναι ο εαυτός του. Θα πρέπει να είστε σε θέση να ακούτε και να καλύπτετε ο ένας τις ανάγκες του άλλου, συναισθηματικές και σωματικές.

Με σωστή επικοινωνία και αμοιβαίο σεβασμό, μπορείτε να δημιουργήσετε μια τέλεια σχέση, όπως και στις ταινίες. Μην ξεχνάτε όμως ότι αν μια σχέση απλά δεν τραβάει, σταματήστε την. Δεν είναι κακό.

by ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...