4 συμβουλές για να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάστασηΈχετε ποτέ σκεφτεί πόσα πράγματα επιβαρύνουν ανούσια τον προϋπολογισμό σας; Υπάρχουν αρκετές πρακτικές συμβουλές τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε έτσι ώστε να δώσετε μια ανάσα στον πιεσμένο προϋπολογισμό σας. Σας παρουσιάζουμε πέντε εύκολες πρακτικές για να το επιτύχετε.


1) Κάνε το μόνος σου.

Υπάρχουν παρά πολλά πράγματα τα όποια πληρώνουμε άλλους να μας τα κάνουν ενώ μπορούμε να τα κάνουμε μονοί μας, όπως την φροντίδα του κήπου μας, το καθάρισμα του σπιτιού μας ή ακόμα και την επιλογή και αγορά κάποιων μικρών δώρων και καρτών τα όποια κάνουμε σε αγαπημένα πρόσωπα. Αν κάνετε μια λίστα με τα πράγματα τα όποια πληρώνετε για να τα κάνουν άλλοι ενώ μπορείτε να τα κάνετε εσείς, θα μείνετε πραγματικά άφωνοι.

2) Δανειστείτε διάφορα εργαλεία και αντικείμενα από φίλους αντί να τα αγοράσετε.

Πολλές φορές θέλοντας να κάνετε μια απλή εργασία η όποια ίσως δεν πρόκειται να την ξανακάνετε ή θα ξαναγίνει μετά από πολύ καιρό αγοράζετε εργαλεία και αλλά αντικείμενα τα όποια  χρησιμοποιείτε μόνο μια φορά. Αντί λοιπόν να αγοράζετε κάτι το όποιο δεν πρόκειται να ξανά χρησιμοποιήσετε μπορείτε να τα δανειστείτε από έναν φίλο που τα έχει ήδη.

3) Τρώτε λιγότερο έξω

Ένα μεγάλο μέρος των εισοδημάτων μας καταναλώνεται κάθε μηνά για την διατροφή μας. O σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει επιβάλει το γρήγορο φαγητό το όποιο όμως κοστίζει τόσο για τη τσέπη μας όσο και για την υγεία μας. Μειώνοντας τα γεύματα τα οποία είναι έτοιμα από έξω και μαγειρεύοντας θα έχει σημαντικά οφέλη στα μηνιαία έξοδα μας  με ελάχιστη προσπάθεια.

4) Μετακινηθείτε με τα πόδια η με το ποδήλατο

Παρά πολλά έξοδα κάθε μηνά μπορεί να προκύπτουν από τις μετακινήσεις μας, τα οποία μπορούμε να τα μειώσουμε δραστικά. Πολλές μετακινήσεις μας σε κοντινές αποστάσεις μπορούμε να τις κάνουμε με τα πόδια ή και με ποδήλατο, και όχι με μέσα μεταφοράς όπως αυτοκίνητο, μηχανή και λεωφορείο. Έτσι μπορούμε να εξοικονομήσουμε αρκετά χρήματα και ασφαλώς να κάνουμε και καλό στην υγεία μας.

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Ασφαλώς θα υπάρχουν και παρά πολλά αλλά πράγματα τα όποια μπορείτε να διαμορφώσετε συμφώνα με τις ανάγκες σας για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

by ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...