Σύμφωνα με ερεύνα της Panda Labs για το 2012, παρά τη μείωση του συνολικού ποσοστού των μολυσμένων υπολογιστών σχεδόν ένας στους τρεις υπολογιστές φέρει κακόβουλο λογισμικό.

Η εταιρεία ασφάλειας ανέφερε ότι συνολικά το 32% των χρηστών που ερωτήθηκαν το 2012 είχαν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό, κάτι λιγότερο από το 38% του
2011.

Πρώτη ήταν η Κίνα με περίπου το 54% των συστημάτων να έχουν μολυνθεί, δεύτερη ηΝότια Κορέα, ακολουθούμενη από την Ταϊβάν, την Τουρκία και την Ονδούρα.

Παρά τη συνολική μείωση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ορισμένες τεχνικές επίθεσης έγιναν πιο δημοφιλείς από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Τα Trojans αποτελούν το 76% των επιθέσεων του 2012, πάνω από το 66% του προηγούμενου έτους.

by ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...