Πως να γίνετε προγραμματιστής!



HTML, PHP, ASP, Visual Basic, Java. Ίσως όλα ή μερικά από αυτά να πέφτουν στο μάτι σας καθώς σερφάρετε στο internet. Αν σας φαίνονται παράξενα, όλα αυτά είναι απλώς γλώσσες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και όχι μόνο. Ακόμα και στο κινητό σας τηλέφωνο ίσως να χρησιμοποιείτε τον όρο «παιχνίδια τζάβα». Η λέξη «τζάβα» είναι πολύ απλά η γλώσσα προγραμματισμού Java, όπως και οι υπόλοιπες που αναφέραμε στην
αρχή, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του παιχνιδιού του κινητού σας τηλεφώνου.

Τι είναι μια γλώσσα προγραμματισμού;

Μια γλώσσα προγραμματισμού είναι ένα περιβάλλον από διάφορα εργαλεία σε ηλεκτρονικό υπολογιστή τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή προγραμμάτων. Υπάρχουν διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού με διαφορετικές προσεγγίσεις η κάθε μια. Υπάρχουν γλώσσες προγραμματισμού οι οποίες απευθύνονται σε συγκεκριμένους τομείς της πληροφορικής, όπως γλώσσες προγραμματισμού για την δημιουργία ιστοσελίδων ή γλώσσες προγραμματισμού για την δημιουργία παιχνιδιών ή προγραμμάτων. Οι άνθρωποι οι οποίοι χρησιμοποιούν τις γλώσσες προγραμματισμού λέγονται προγραμματιστές.

Τι είναι οι προγραμματιστές;

Οι προγραμματιστές είναι εξειδικευμένοι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν και δημιουργούν προγράμματα (λογισμικό), τα οποία εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς. Προγραμματιστές υπάρχουν σε διάφορους τομείς όπου χρησιμοποιούνται υπολογιστές. Από επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα μέχρι σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, από εταιρείες ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέχρι ελεύθερους επαγγελματίες προγραμματιστές. Γενικά, οπουδήποτε χρησιμοποιούνται υπολογιστές και προγράμματα για την επίτευξη στόχων, οι προγραμματιστές είναι από απλώς χρήσιμοι έως και αναντικατάστατοι.

Πως μπορώ να γίνω προγραμματιστής;

Για να γίνετε και εσείς ένας προγραμματιστής θα πρέπει αρχικά να επιλέξετε να εκπαιδευτείτε πάνω στον τομέα της πληροφορικής. Ένα πανεπιστήμιο πληροφορικής είναι ότι καλύτερο. Φυσικά ο προγραμματισμός είναι ένα συγκεκριμένο κομμάτι του ευρύτερου τομέα της πληροφορικής. Οι μεταπτυχιακές σπουδές θεωρούνται πλέον απαραίτητες για την εξειδίκευση σας στο κομμάτι του προγραμματισμού και της ανάπτυξης λογισμικού. Μια πιο γρήγορη λύση είναι να κάνετε σεμινάρια προγραμματισμού. Ανάλογα με τους στόχους σας, ίσως θα είναι καλύτερο να ασχοληθείτε απλώς με σεμινάρια προγραμματισμού για να εξειδικευτείτε πιο γρήγορα στο αντικείμενο.

Σε κάθε περίπτωση, είτε επιλέξετε σπουδές και μεταπτυχιακό είτε απλώς σεμινάρια, θα πρέπει να αποκτήσετε βαθιές ευρύτερες γνώσεις του περιβάλλοντος στο οποίο προγραμματίζετε. Ένας προγραμματιστής, ανάλογα με τις γνώσεις του μπορεί να εξασφαλίσει μια λαμπρή καριέρα στην Ελλάδα, αλλά και πολύ περισσότερο σε χώρες του εξωτερικού οι οποίες ασχολούνται πιο ενεργά με την ανάπτυξη λογισμικού.

by ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...