Τι είναι το USB 3.0;Το USB (Universal Serial Bus) είναι μια θύρα επικοινωνίας του υπολογιστή. Σε αυτήν μπορούν να συνδεθούν συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούν την διασύνδεση USB. Οι περισσότερες θύρες USB που υπάρχουν στο εμπόριο σήμερα, είναι USB έκδοσης 2.0.

Πριν την εμφάνιση του USB, οι υπολογιστές λειτουργούσαν με διάφορες θύρες επικοινωνίας, όπου κάθε μια εξυπηρετούσε συγκεκριμένες
συσκευές. Πληκτρολόγια, ποντίκια, εκτυπωτές είχαν όλα μια ξεχωριστή θύρα επικοινωνίας διαφορετικού τύπου. Η θύρα στην οποία συνδεόταν ο εκτυπωτής δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει ένα πληκτρολόγιο και το αντίστροφο. Κάθε θύρα εξυπηρετούσε συγκεκριμένες συσκευές, χωρίς να υπάρχει καμία συμβατότητα μεταξύ τους.

Το USB έφερε την αλλαγή, καθώς έδωσε την δυνατότητα σύνδεσης διαφορετικών περιφερειακών συσκευών μέσω μιας ίδιου τύπου θύρας επικοινωνίας. Με την εμφάνιση του USB, γρήγορα η αγορά κατακλύστηκε από πληκτρολόγια, ποντίκια, scanners, memory sticks, εξωτερικούς δίσκους και πολλά άλλα περιφερειακά τα οποία χρησιμοποιούσαν διασύνδεση USB. Το μειονέκτημα της πρώτης έκδοσης USB, ήταν η περιορισμένη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Έτσι, αν και το USB μπορούσε θεωρητικά να εξυπηρετήσει ένα τεράστιο εύρος περιφερειακών συσκευών, πρακτικά δεν ήταν κατάλληλο για περιπτώσεις όπου υπήρχε ανάγκη υψηλής ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων.

Η επόμενη έκδοση του USB, το USB 2.0 ήταν απαραίτητη. Μετά από δυο χρόνια ευρείας κυκλοφορίας του USB 1.1 ήρθε το USB 2.0 το οποίο είχε την δυνατότητα μεγαλύτερης ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων, λύνοντας μερικά προβλήματα και υποστηρίζοντας φυσικά συμβατότητα με συσκευές που δούλευαν με USB  1.1. Ωστόσο, νέες εφαρμογές με υψηλότερες απαιτήσεις εμφανίζονται συνεχώς και σήμερα ακόμα και το USB 2.0 δεν είναι πλέον αποδεκτό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η έκδοση USB 3.0 είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του USB το οποίο διευρύνει τις χρήσεις του, επιτρέποντας πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις 1.1 και 2.0. Το USB 3.0 επιτρέπει ταχύτητα 4,8 Gigabits/sec, κάνοντας το κατάλληλο ακόμα και για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Το USB 3.0 αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο εμπόριο μέσα στο 2010.

απο:Ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...