Τι είναι η απιστία και γιατί συμβαίνει;Το τι ορίζεται ως "απιστία" εξαρτάται. Απιστία γενικότερα είναι όταν κάποιος σε ένα ζευγάρι δεν ακολουθεί τους βασικούς κανόνες της σχέσης. Υπάρχουν όμως διαφορετικά είδη σχέσεων και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και διαφορετικοί κανόνες σε κάθε περίπτωση για κάθε ζευγάρι.

Κάποιοι θα μπορούσαν να θεωρήσουν το φλερτάρισμα μέσω internet ως απιστία, ενώ κάποιοι άλλοι ίσως να θεωρούν απιστία
όταν υπάρχει σεξουαλική επαφή με κάποιον τρίτο. Για αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση, να πούμε στον σύντροφό μας τι ακριβώς πιστεύουμε ότι είναι απιστία, αλλά και να ακούσουμε και την δικιά του άποψη για αυτό το θέμα.

Γιατί υπάρχει η απιστία;

Οι άνθρωποι απατούν τους συντρόφους τους για πολλούς και διάφορους λόγους. Μερικοί άνθρωποι ψάχνουν για μια νέα συγκίνηση. Μπορεί κάποιοι να μην νοιώθουν πραγματικά δεσμευμένοι ή κάποιοι να το κάνουν σαν μια μορφή εκδίκησης για κάποια άσχημη πράξη του συντρόφου τους, όχι απαραίτητα απιστία. Κάποιοι άνθρωποι απατούν τον σύντροφό τους επειδή απλά δεν μπόρεσαν να πούνε όχι για διάφορους λόγους. Επίσης η χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ παίζει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του τρόπου σκέψης και μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις, που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Έχουν μπει "ψύλλοι στα αυτιά σας";

Εάν υποπτεύεστε ότι ο σύντροφός σας απατά, αλλά δεν μπορείτε να το επιβεβαιώσετε ή να τον πιάσετε την ώρα που σας απατά, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείτε καλά:

    * Αξιολογήστε το σενάριο που φαντάζεστε. Είστε σίγουροι; Μήπως ανησυχείτε υπερβολικά;
    * Συζητήστε περί απιστίας με τον σύντροφό σας. Πείτε του πως θα νιώθατε αν σας απατούσε. Μπορείτε να ξεκινήσετε την συζήτηση μιλώντας για ένα παρόμοιο σενάριο από μια ταινία που παρακολουθείτε τυχαία στην τηλεόραση. Πείτε "είναι πραγματικά πολύ άσχημο που απάτησε την σύντροφό του. Έτσι δεν είναι;" Εάν μπορείτε να είστε ευθείς στον λόγο σας χωρίς να γίνεστε κατηγορηματικοί, μπορείτε να μιλήσετε έμμεσα και να πείτε: "Έχω ένα περίεργο συναίσθημα. Ελπίζω να μην είναι αλήθεια." Μιλήστε  με σοβαρότητα. Δώστε στο σύντροφό σας την ευκαιρία να σας ακούσει αλλά και να σας απαντήσει.
    * Πάρτε μια συμβουλή. Συζητήστε το με κάποιο ουδέτερο άτομο που να μην έχει συμφέροντα ή να ζηλεύει την σχέση σας. Μπορείτε να απευθυνθείτε και σε κάποιον οικογενειακό σύμβουλο γάμου.
    * Πέρα από τα συναισθήματα σκεφτείτε και την υγεία σας. Εάν έρχεστε σε σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό σας ο οποίος σας απατά, υπάρχει κίνδυνος για κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Χρησιμοποιήστε τρόπους προφύλαξης από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως το προφυλακτικό.

απο:Ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...