5 εύκολες συμβουλές για να βελτιώσετε την υγεία σας!Πολλές φορές έχετε στο μυαλό σας να ξεκινήσετε κάποιες δραστηριότητες ή να κόψετε κάποιες επιβλαβείς συνήθειες, έτσι ώστε να βελτιώσετε την ζωή σας. Πολύ συχνά αυτές οι σκέψεις απλά παραμένουν σκέψεις, ο χρόνος περνάει και ποτέ δεν κάνετε πράξη αυτά που έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να τα κάνετε πράξη. Σας δίνουμε 5 εύκολες συμβουλές, τις οποίες μπορείτε να υιοθετήσετε και
να βελτιώσετε την σωματική και ψυχική σας υγεία.

Κοιμηθείτε αρκετά

Ο ύπνος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ποιότητα της ζωής μας. Η καθημερινότητα και τα προβλήματά της φαντάζουν διαφορετικά στα μάτια ενός ατόμου που έχει κοιμηθεί και έχει ξεκουραστεί αρκετά, παρά σε κάποιον ο οποίος έκλεψε τρεις ώρες από τον ύπνο του απλώς για να παρακολουθήσει κάτι στην τηλεόραση μέσα στη νύχτα. Προγραμματίστε την ώρα που θα πρέπει να κοιμάστε με βάση τις υποχρεώσεις σας και ακολουθήστε αυτό το πλάνο. Ο οργανισμός σας χρειάζεται τουλάχιστον 7 με 8 ώρες συνεχούς ύπνου.

Τρώτε σωστό πρωινό

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Όχι μόνο μεταβολίζεται καλύτερα από τον οργανισμό, αλλά δίνει όλη την απαραίτητη ενέργεια για το συνήθως κουραστικό ξεκίνημα της ημέρας λόγω της εργασίας ή των οικιακών υποχρεώσεων. Εάν δεν τρώτε σωστό πρωινό, είναι σχεδόν σίγουρο ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχετε καταφύγει σε κάποιο ανθυγιεινό σνακ. Εάν ακολουθείτε αυτή την τακτική είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σας οδηγήσει σε αύξηση του βάρους σας.

Μην παραμελείτε την άσκηση

Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να παραμείνετε στο ιδανικό σας βάρος μόνο προσέχοντας την διατροφή σας, κάνετε λάθος. Η γυμναστική είναι απαραίτητη για τον οργανισμό, όχι μόνο για την διατήρηση του βάρους σας, αλλά και για την καλή κατάσταση της καρδιάς, του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού σας συστήματος. Μισή ώρα γυμναστικής την ημέρα είναι απαραίτητη.

Μην τρώτε το βράδυ

Σε αντίθεση με το πρωινό, το βραδινό σας γεύμα θα πρέπει να είναι ελαφρύ. Το πρωί θα πρέπει να τρώτε σαν βασιλιάς, αλλά το βράδυ σαν ζητιάνος όπως λέει η γνωστή παροιμία. Δεν θα πρέπει να φορτώνετε τον οργανισμό σας με περιττές θερμίδες οι οποίες δεν θα μπορέσουν να καούν κατά την διάρκεια του ύπνου. Σνακς όπως πατατάκια, αλμυρά, σοκολάτες κλπ απλά απαγορεύονται το βράδυ.

Προσοχή στις μικρές διατροφικές αμαρτίες

Ένα με δυο αναψυκτικά την ημέρα για να δροσιστείτε ίσως να μην φαίνονται επικίνδυνα, αλλά είναι. Αναψυκτικά, σοκολάτες και άλλα ποτά και σνακς περιέχουν πάρα πολλές θερμίδες σε σχέση με αυτά που προσφέρουν. Ελέγχετε τις θερμίδες που καταναλώνετε αλλά και τα ποσοστά ζάχαρης και αλατιού.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές και χρήσιμες συμβουλές θα μπορέσετε να βελτιώσετε την υγεία σας σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο. Είναι απλές και εύκολες, οπότε δεν έχετε δικαιολογία, κάντε το για τον εαυτό σας!

 by Ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...