Εξάρτηση από το Facebook και από άλλα sites
Facebook, MySpace, Twitter, YouTube, Hi5 είναι σίγουρα στους περισσότερους από εσάς γνωστές λέξεις. Εάν είστε εξοικειωμένος με την τεχνολογία και το internet, το πιθανότερο είναι να είστε εγγεγραμμένος σε ένα η περισσότερα από αυτά τα site. Έχετε όμως ποτέ σκεφτεί αν έχετε εξαρτηθεί από αυτά; Έχετε ποτέ μετρήσει πόσες ώρες την ημέρα περνάτε σε αυτά τα site; Εάν η ακτινοβολία της οθόνης του υπολογιστή σας έχει αντικαταστήσει τις ακτίνες του ήλιου, τότε θα
πρέπει να παραδεχτείτε το πρόβλημα και να κάνετε κάτι για αυτό.

Αποτοξίνωση

Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχθείτε το πρόβλημα. Εάν η οικογένειά σας και οι φίλοι σας ανησυχούν, τότε πιθανότατα να έχουν δίκιο. Εάν μιλάτε στο Facebook με τους φίλους σας περισσότερο από ότι στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι ακόμα σοβαρότερο. Δεχθείτε ότι έχετε εξαρτηθεί και ακολουθήστε μερικές βασικές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά σας:

Βάλτε χρονικό όριο

Βάλτε κάποιο λογικό χρονικό όριο για το πόσο θα μπορείτε να κάθεστε στον υπολογιστή κάθε μέρα. Χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο με αντίστροφη μέτρηση. Όταν ο χρόνος τελειώσει, σηκωθείτε από τον υπολογιστή. Ότι και αν έχει μείνει μπορείτε να το κάνετε την επόμενη ημέρα.

Υπάρχει και το τηλέφωνο!

Εάν ο μόνος τρόπος επικοινωνίας με τους φίλους σας είναι πλέον το Facebook, έχετε σοβαρό πρόβλημα. Εάν οι φίλοι σας έχουν ξεχάσει την φωνή σας και οι ευχές που τους στέλνετε για "χρόνια πολλά" είναι ένα post στο wall τους, θα πρέπει να λάβετε δραστικά μέτρα. Σταματήστε να επικοινωνείτε μέσω του υπολογιστή, σηκώστε το τηλέφωνο και μιλήστε μαζί τους! Είναι σίγουρο ότι μετά θα συναντιέστε συχνότερα.

Βγείτε έξω, στον πραγματικό κόσμο

Θυμάστε εκείνο το κίτρινο στρογγυλό πράγμα στον ουρανό; Αυτό λέγεται ήλιος. Βγείτε έξω και κάντε μια βόλτα. Θα σας κάνει καλό και θα δείτε αμέσως την διαφορά.

Μην είστε μέλος σε 20 διαφορετικά site.

Δεν είναι απαραίτητο να είστε εγγεγραμμένος σε όλα τα site του internet. Επιλέξτε αυτά που καλύπτουν τις ανάγκες σας χωρίς να γράφεστε σε πολλά παρόμοια site. Για παράδειγμα επιλέξτε: Facebook ή MySpace ή Hi5.

Δώστε τις σωστές προτεραιότητες στη ζωή σας

Χρησιμοποιήστε τα site αυτά μόνο όταν είναι απαραίτητα για την δουλειά σας ή στο 10λεπτο διάλλειμα σας. Όταν έχετε δουλειά να κάνετε μην ασχολείστε με το αν η φωτογραφία που έχετε για προφίλ σας παχαίνει. Δώστε προτεραιότητα στην δουλειά σας. Έτσι όχι μόνο θα είστε παραγωγικότεροι, αλλά θα αποκτήσετε και περισσότερη πειθαρχεία.

Μην είστε φυγόπονοι

Αν σκέφτεστε την δουλειά που σας περιμένει και καταφεύγετε στο Facebook για να χαλαρώσετε και να την αποφύγετε, κάνετε μεγάλο λάθος. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την εργασία σας. Τελειώστε αυτό που έχετε να κάνετε και μετά θα έχετε τον χρόνο να κουτσομπολέψετε στο Facebook.

Αφιερώστε χρόνο στην οικογένειά σας και τους φίλους σας

Το πρόβλημα της εξάρτησής σας από τα διάφορα sites όπως το Facebook είναι ένα πρόβλημα το οποίο εκτός από εσάς, αγγίζει έμμεσα και το περιβάλλον σας. Όσο εσείς κοιτάτε φωτογραφίες στο Facebook, η οικογένεια και οι φίλοι σας χάνουν την παρουσία σας. Σηκωθείτε επιτέλους από τον υπολογιστή και ασχοληθείτε με τα άτομα που νοιάζονται για εσάς.

Εάν έχετε πρόβλημα εξάρτησης είναι ώρα να ξυπνήσετε. Με το να σηκωθείτε από τον υπολογιστή, όχι μόνο θα κάνετε νέους πραγματικούς φίλους, όχι μόνο θα μπορείτε να χαρείτε τα σημαντικά πράγματα στη ζωή, αλλά θα γίνετε παραγωγικότερος, πιο ευδιάθετος και πιο υγιής.

by Ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...