Τι προκαλεί κρίση άσθματοςΗ κρίση άσθματος προκαλείται στις αναπνευστικές οδούς του σώματός σας, οι οποίες οδηγούν τον αέρα στους πνεύμονές σας. Καθώς ο αέρας κινείται μέσω των πνευμόνων σας, διαρρέει τις αναπνευστικές οδούς του αναπνευστικού σας συστήματος, οι οποίες καθώς διακλαδώνονται γίνονται όλο και μικρότερες. Φανταστείτε το σαν τα κλαδιά ενός δέντρου
που γίνονται μικρότερα όσο απομακρύνονται από τον κορμό. Κατά τη διάρκεια λοιπόν μιας κρίσης άσθματος, τα τοιχώματα των αναπνευστικών οδών στους πνεύμονές σας πρήζονται και οι αναπνευστικές οδοί στενεύουν. Λιγότερος αέρας εισέρχεται και εξέρχεται στους πνεύμονές σας και η βλέννα που παράγει το σώμα σας φράζει τις αναπνευστικές οδούς ακόμη περισσότερο. Η κρίση άσθματος μπορεί να εμπεριέχει βήξιμο, φτάρνισμα και δύσπνοια.

Τι προκαλεί μια κρίση άσθματος;

Μια κρίση άσθματος μπορεί να εμφανιστεί όταν εκτίθεστε σε διάφορους εξωτερικούς παράγοντες όπως στη σκόνη και στον καπνό του τσιγάρου. Μερικές από τις σημαντικότερες αιτίες που προκαλούν κρίση άσθματος είναι οι εξής:

Ατμοσφαιρική ρύπανση

Η ρύπανση που προκαλείται από τις βιομηχανικές εκπομπές ρύπων και το καυσαέριο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μπορούν να προκαλέσουν μια κρίση άσθματος. Αποφύγετε τοποθεσίες υψηλής ρύπανσης εάν η ατμοσφαιρική ρύπανση επιδεινώνει το άσθμα σας.

Αλλεργία σε έντομα όπως κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες και ιδιαίτερα τα περιττώματά τους μπορούν να προκαλέσουν μια κρίση άσθματος. Ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας και κρατήστε τις μακριά από τον περιβάλλοντα χώρο σας με το να μην αφήνετε εκτεθειμένα τρόφιμα και νερό. Οι κατσαρίδες συνήθως εμφανίζονται όταν αφήνουμε μικρά κομμάτια φαγητού και ψίχουλα στο μέρος όπου τρώμε. Καθαρίστε τον χώρο σας έτσι ώστε να μην δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για τις κατσαρίδες.

Κατοικίδια ζώα

Τα κατοικίδια ζώα με πυκνό τρίχωμα μπορούν να προκαλέσουν μια κρίση άσθματος. Όταν υποπτεύεστε το κατοικίδιό σας για την πρόκληση κρίσεων άσθματος, η απλούστερη λύση είναι να του βρείτε ένα άλλο σπίτι. Εάν είστε πολύ συνδεδεμένοι ή δεν μπορείτε να βρείτε ένα ασφαλές, νέο σπίτι για το κατοικίδιο ζώο σας, θα πρέπει τουλάχιστον να το κρατήσετε μακριά από την κρεβατοκάμαρα σας. Τα κατοικίδια ζώα σας πρέπει να τα κάνετε μπάνιο κάθε εβδομάδα και να τα έχετε έξω όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι άνθρωποι με άσθμα δεν είναι αλλεργικοί στην τρίχα των ζώων αλλά στις ακαθαρσίες που υπάρχουν σε αυτές. Έτσι αν κουρέψετε το τρίχωμα του κατοικίδιού σας δεν θα βοηθήσετε την κατάστασή σας. Εάν το κατοικίδιό σας έχει πολύ τρίχωμα, θα πρέπει να το καθαρίζετε συχνά για να μην παραμένει πάνω του κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μια κρίση άσθματος.

Υγρασία

Όταν εισπνέετε υγρασία, μπορεί να προκαλέσετε μια κρίση άσθματος. Ξεφορτωθείτε την υγρασία σε όλα τα μέρη του σπιτιού σας για να μπορέσετε να ελέγξετε τις κρίσεις άσθματός. Κρατήστε το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι σας μεταξύ 35% και 50%. Στα ζεστά, υγρά κλίματα, ίσως να πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κλιματιστικό μηχάνημα, ξηραντήρες ή και τα δύο. Φτιάξτε τις διαρροές νερού, οι οποίες επιτρέπουν στην υγρασία να αυξηθεί πίσω από τοίχους και κάτω από πατώματα.

απο:Ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...