Την Πρωτοχρονιά του 1983 η ARPANET αποφάσισε και επισήμως να αντικαταστήσει το πρωτόκολλο NCP (Network Control Protocol) με το διαδεδομένο μέχρι και σήμερα πρωτόκολλο TCP/IP (Transmission Control Protocol and Internet Protocol), μετατρέποντας το τότε δίκτυο, στο ίντερνετ που γνωρίζουμε σήμερα.

Μπορεί η ιδέα του ίντερνετ να υπήρχε από τις αρχές του 1960,
όμως αυτή η αλλαγή σηματοδότησε τη μετατροπή του σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα και βοήθησε στην ευρεία εξάπλωσή του.

Η ανάγκη προέκυψε επειδή το NCP πρωτόκολλο είχε αρκετούς περιορισμούς, με σημαντικότερο ένα όριο στον αριθμό υπολογιστών που μπορούσαν να είναι συνδεδεμένοι ταυτόχρονα.

Εκείνη την εποχή η ARPANET είχε συνολικά 1.000 υπολογιστές όμως ήταν ξεκάθαρη η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πρωτόκολλο, το οποίο θα μπορούσε να «φιλοξενήσει» ένα πολύ μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο δίκτυο.

Το πρωτόκολλο TCP/IP δημιουργήθηκε από τους Vint Cerf και Robert Kahn, με τους δύο να εργάζονται στο συγκεκριμένο πρότζεκτ για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Αργότερα, το 1989, ο άγγλος Tim Berners-Lee χρησιμοποίησε το πρωτόκολλο των Cerf και Kahn και δημιούργησε το δημοφιλές πλέον σύστημα World Wide Web.

απο:ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...