Τι
καλύτερο για σήμερα που είναι Κυριακή, από μια μάζωξη στο σπίτι με
φίλους, για ταινία και «κουβάδες» με υπέροχο, πανεύκολο, σπιτικό ποπ
κορν;Υλικά1/4 της κούπας ηλιέλαιο1/2 κούπα σπόρους καλαμποκιού1/4 της
κούπας
ζάχαρη Εκτέλεση1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το λάδι με τέσσερα σποράκια καλαμποκιού και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.2. Όταν αυτό κάψει τα σποράκια θα γίνουν pop corn και θα ξέρετε πως ήρθε η ώρα να ρίξετε και τα υπόλοιπα.3. Ρίξτε τα υπόλοιπα σπόρια έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και ανακατέψτε λίγο το τηγάνι ώστε να είναι απλωμένα παντού σε αυτό.4. Ρίξτε από πάνω τη ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια και σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι.5. Όταν τα pop corn αρχίζουν να σκάνε, ανακινείστε το τηγάνι για να μην καούν.6. Όταν η «μικρές εκρήξεις» θορύβου γίνουν αραιές απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε.
ζάχαρη Εκτέλεση1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το λάδι με τέσσερα σποράκια καλαμποκιού και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.2. Όταν αυτό κάψει τα σποράκια θα γίνουν pop corn και θα ξέρετε πως ήρθε η ώρα να ρίξετε και τα υπόλοιπα.3. Ρίξτε τα υπόλοιπα σπόρια έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και ανακατέψτε λίγο το τηγάνι ώστε να είναι απλωμένα παντού σε αυτό.4. Ρίξτε από πάνω τη ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια και σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι.5. Όταν τα pop corn αρχίζουν να σκάνε, ανακινείστε το τηγάνι για να μην καούν.6. Όταν η «μικρές εκρήξεις» θορύβου γίνουν αραιές απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε.
Comments/disqusion
No comments