Αξιοπερίεργες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμούΦτάρνισμα, βήχας, ιδρώτας και άλλες πιο «ιδιαίτερες» λειτουργίες του οργανισμού μας μπορεί να προκαλούν σε ορισμένους κάποια αμηχανία, σε άλλους γέλιο, σε άλλους αηδία. Όπως και να αντιμετωπίζονται όμως δεν παύει να είναι τελείως απαραίτητες. Θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα εάν κάποιος δεν θα μπορούσε να φταρνιστεί, να ιδρώσει ή να… «αεριστεί». Κάθε μια από αυτές τις λειτουργίες έχει και τα αξιοπερίεργά της…


Το φτάρνισμα εκτινάσσει σταγονίδια σε ταχύτητα που φτάνει μέχρι και τα 150 χλμ / ώρα! Η πίεση που δημιουργείται στιγμιαία είναι τεράστια και τώρα καταλαβαίνετε γιατί δεν μπορείτε να κρατήσετε ανοιχτά τα μάτια σας την στιγμή που φταρνίζεστε!

Ο βήχας εκτινάσσει σταγονίδια σε ταχύτητα που φτάνει τα 100 χλμ / ώρα! Ακόμα και ο απλός βήχας ενός άρρωστου άνθρωπου μπορεί να μεταδώσει την ασθένεια του σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στον ίδιο κλειστό χώρο με αυτόν.

Οι πατούσες έχουν περίπου 500,000 αδένες εφίδρωσης. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί τα παπούτσια της γυμναστικής σας μυρίζουν έτσι!

Ένας άνθρωπος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του παράγει αρκετό σάλιο ώστε να γεμίσει δύο πισίνες! Το σάλιο το οποίο παίζει σημαντικότατο ρόλο στην διαδικασία της πρόσληψης της τροφής, αλλά και στο να κρατάει το στόμα υγρό.

Μια γεμάτη ουροδόχος κύστη είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα μπαλάκι του τένις. Η μέση χωρητικότητα είναι περίπου 400-800 κυβικά εκατοστά αλλά συνήθως νιώθουμε ότι πρέπει να πάμε στην τουαλέτα στα 250 με 300 κ.ε.

Τα ανθρώπινα κόπρανα αποτελούνται από 75% νερό. Ίσως νομίζατε ότι υπάρχει σαφής διαχωρισμός υγρών και στερεών περιττωμάτων. Κι όμως και τα κόπρανα αποτελούνται από 75% νερό. Σε περιπτώσεις όπου η ποσότητα του νερού για κάποιο λόγο είναι μικρότερη, τότε δημιουργούνται προβλήματα δυσκοιλιότητας.

Ένας μέσος άνθρωπος αποβάλει "αέρια" περισσότερο από 10 φορές την ημέρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσετε να κοιτάτε με ανησυχία τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν! Είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς τα αέρια που παράγονται από την πέψη πρέπει να φύγουν από τον οργανισμό. Αν παραμείνουν στο εσωτερικό δημιουργούν έντονη πίεση και πόνο.

by Ρωτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...