Πως να αντιμετωπίσετε το υψηλό σάκχαροΕάν πάσχετε από υψηλά επίπεδα σακχάρου, έχετε αυξημένες πιθανότητες για παθήσεις όπως μολύνσεις, θρομβώσεις και δυσκολία αποκατάστασης ανοικτών πληγών από κοψίματα. Ακόμα πιο σοβαρό
, είναι ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν σε εμφάνιση διαβήτη. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να αποφύγετε τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις.

Ένας εύκολος τρόπος να κρατήσετε τα επίπεδα σακχάρου σας χαμηλά, είναι η γυμναστική. Η άσκηση βοηθάει να χαμηλώσετε το σάκχαρό σας, βοηθάει στην ρύθμιση της πίεσης και του σωματικού σας βάρους, αλλά και στην ρύθμιση της χοληστερίνης.

Η γυμναστική δεν πρέπει να είναι ένα εξαντλητική. Τριάντα λεπτά άσκησης ημερησίως, ακόμη και απλό περπάτημα, θα βοηθήσουν να κρατήσετε χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου. Το περπάτημα αντί του αυτοκινήτου στην καθημερινότητά σας μπορεί να είναι απλά αρκετό για να καλύψει την καθημερινή σας ανάγκη για άσκηση. Οποιαδήποτε πρόσθετη άσκηση, συμπεριλαμβανομένου του γυμναστηρίου, πρέπει να συζητηθεί με έναν γιατρό πρώτα εάν έχετε μη φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου.

Τα τρόφιμα που τρώτε επίσης παίζουν έναν ρόλο στην μάχη κατά του σακχάρου. Τρόφιμα χωρίς ζάχαρη που αφομοιώνονται αργά από τον οργανισμό είναι μια καλή επιλογή. Τρόφιμα με πολύ ζάχαρη διεισδύουν γρήγορα στο αίμα, αναγκάζοντας το πάγκρεας να δουλέψει πολύ σκληρά για να παράγει την απαραίτητη ινσουλίνη.

Τρόφιμα υψηλά σε σάκχαρα που πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα είναι οι πατάτες, το ρύζι και το άσπρο ψωμί. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πατάτες και το άσπρο ψωμί μετατρέπονται εξαιρετικά γρήγορα σε γλυκόζη από τον ανθρώπινο οργανισμό. Μετατρέπονται τόσο γρήγορα, ακόμα πιο γρήγορα και από μια σοκολάτα ή μια καραμέλα!

Τα fast food πρέπει πάντα να αποφεύγονται. Η περιεκτικότητα σε λίπος και ζάχαρη στα περισσότερα fast food είναι εξαιρετικά υψηλή. Πάντα να ψάχνετε για μια υγιέστερη επιλογή. Οι περισσότερες συσκευασίες τροφίμων έχουν αναγεγραμμένες πληροφορίες για την περιεκτικότητα σε ζάχαρη του εκάστοτε προϊόντος. Αρκετά εστιατόρια επίσης αλλά ακόμα και μαγαζιά με fast food έχουν ειδικές διαιτητικές επιλογές, όπως διάφορες σαλάτες ή πιάτα ψαριών.

Η άφθονη κατανάλωση νερού είναι άλλος ένας τρόπος για να ρίξετε τα επίπεδα του σακχάρου. Η κατανάλωση τουλάχιστον οκτώ ποτηριών νερού την ημέρα θα βοηθήσει στην κάθαρση του οργανισμού από επιβλαβείς τοξίνες, θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους και θα κρατήσει το δέρμα υγιές. Έρευνες έχουν δείξει ότι και ορισμένα χορταρικά μπορούν να βοηθήσουν επίσης. Η κατανάλωση ginseng μετά από γεύματα έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ρύθμιση του σακχάρου.

απο:Ρώτησε.gr

Comments/disqusion
No comments

Ιστορία

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του. Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο". Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο. Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε...